rasmusgissel.dk

rasmus gissel | tekstforfatter, oversætter og korrekturlæser

Rasmus [...] har et skarpt øje på målgruppe, stil og tone, og han manøvrerer med lingvistisk snilde og overblik gennem opgaven!
- Joan Kiehl, WordPilots

Case: udarbejdelse af engelsksproget brugervejledning til software

Kunde

WordPilots på vegne af en større dansk teknisk virksomhed

Tidspunkt

Februar 2011

Beskrivelse

WordPilots blev kontaktet af en større dansk teknisk virksomhed, der skulle have skrevet en ny brugervejledning til den nyeste version af et administrationsprogram, de har udviklet. Jeg fik opgaven med at skrive vejledningen, der blev forfattet på engelsk i Microsoft Word, så den efterfølgende lettere kunne oversættes til andre sprog.

Da deadline for projektet var forholdsvist stram, var rettidig kommunikation af status for projektet og en omhyggelig indledende afstemning af krav og forventninger meget vigtige. Efter et indledende møde hos slutkunden gik projektet i gang, og status blev løbende kommunikeret via e-mail.

Den primære udfordring i forbindelse med projektet var hele tiden at ramme en tone og et stilleje, som henvendte sig til slutbrugerne af programmet. Desuden var det vigtigt at prioritere indsatsen, da programmet har langt flere og mere detaljerede funktioner, end det var praktisk muligt at beskrive på den givne tid. Undervejs i forfatningsprocessen havde jeg adgang til tidligere dokumentation og en fungerende arbejdskopi af programmet. Jeg tog selv screenshots af programmet i funktion og indsatte dem i vejledningen. Tekniske spørgsmål blev afklaret telefonisk eller via e-mail, og på trods af den korte tidsfrist blev vejledningen færdig til tiden.

Efterfølgende har WordPilots forestået oversættelse af den færdige engelske vejledning til flere andre sprog.

Kunden siger

Ejer og direktœr Joan Kiehl, WordPilots:
"Rasmus er en gudsbenådet oversætter og tekstforfatter! Han er altid vores foretrukne valg, når vi sidder med en opgave, der matcher hans kompetenceprofil. Rasmus sætter sig altid grundigt ind i alle instruktioner vedrørende en opgave, har et skarpt øje på målgruppe, stil og tone, og han manøvrerer med lingvistisk snilde og overblik gennem opgaven! Når det hele så foregår gennem en konstruktiv dialog undervejs, tilsat en god portion humor, kan man som kunde sove helt trygt om natten!

En sand ord-ekvilibrist!"

Links

 WordPilots' websted